Tko je bila Magi iz kultne ‘Ekatarine Velike’

Margita Stefanović, mistična djevojka duge crne kose i dubokih, tamnih očiju, zaštitno lice kultnog srpskog benda Ekatarina Velika (EKV), “anđeo na klavijaturama”, crna princeza jugoslavenskog novog vala rocka. Nevjerojatno talentirana glazbenica i jedna od najpoznatijih žena u glazbi bivše države završila je svoj nedugi život u neljudskim uvjetima i najvećoj bijedi. Njena se biografija smatra jednom od najtragičnijih sudbina jugoslavenskih glazbenih veličina.

Pamte se njene riječi: “U mom normalnom, stabilnom životu najnestabilniji deo sam upravo ja. I to ne zbog kakve psihičke ili ne znam kakve nestabilnosti, već zbog stalnog traženja u svim mogućim oblastima umetnosti i života.”

Rođena je 1. travnja 1959. godine, a na isti dan 1. travnja, ali 1986. godine je grupa ‘Ekatarina Velika’ objavila album “S’ vetrom uz lice”. Baš s ovim izdanjem oni su se približili najširim krugovima domaće rock publike i počeli stjecati status kultnog izvođača. Pjesme “Ti si sav moj bol”, “Novac u rukama”, “Kao da je bilo nekad” i “Stvaran svet oko mene” postale su njihovi novi veliki koncertni aduti, što je zabilježeno na nastupima u zagrebačkom Kulušiću, krajem godine, kada je snimljen koncertni album “EKV 19LIVE86”.

Komentiraj