Danas 80. rođendan slavi Tina Turner

Zbog velike energije, moćnog vokala te dugovječnosti na sceni, proglasili su je Kraljicom rock’n’rolla i Rock’n’roll bakom. Dobitnica je 12 Grammyja (osam u natjecateljskim kategorijama, tri za Hall of Fame i jedan za životno postignuće). Časopis Rolling Stone ju je uvrstio među sto najvećih umjetnika svih vremena, te 17. najbolju pjevačicu u povijesti.

U prošlogodišnjoj autobiografiji My Love Story (Moja ljubavna priča), Tina Turner otkriva najintimnije detalje svog života: nesretan brak uz prvog muža, ali i zlostavljača – glazbenika Ikea Turnera, strah od novih veza, sreću i zadovoljstvo koje je napokon pronašla u drugom braku s glazbenim producentom Erwinom Bachom, kao i tragedije koje su je zadesile posljednjih pet godina – moždani udar, karcinom, transplantacija bubrega i samoubojstvo starijeg sina Craiga.

“Proživjela sam pakao u prvom braku koji me zamalo uništio, ali nekako sam krenula dalje. I znam da su i ove boleštine i liječenja i sva bol iza mene. Najvažnije je da još stojim na nogama i da se napokon mogu osvrnuti za sobom i shvatiti zašto sam imala takav život. Dobro se uvijek izrodi iz lošega, veselje iz boli.”

Komentiraj