Danas 79. rođendan slavi glumica Eva Ras

Eva Ras je jedna od kontroverznijih srpskih i jugoslavenskih glumica koja se zadnjih godina češće pojavljivala u realityjima nego u predstavama i filmovima.

“Nikad nisam planirala imati toliko godina. Zbog svih tragičnih događaja u svom životu već odavno nemam želju biti živa, ali ja sam pobožna i ne mogu se objesiti. Tako da bih bila zahvalna da me neki patološki tip sačeka i upuca”, objasnila je glumica bez imalo ustručavanja.

Kada Eva govori o tragičnim događajima koji su obilježili njezin život misli na smrt svog supruga Radomira Stevića Rasa, slikara i vlasnika kazališta u kojem je bila zvijezda, a izgubila je i svoje jedino dijete, kćer Krunu, koja je imala samo 24 godine kada je preminula u Parizu. Tamo je studirala. “O uzrocima njezine smrti pričalo se svašta, ali ništa nisam htjela komentirati. Ono što mi nitko ne može osporiti jest da je Kruna bila najmlađa srpska spisateljica koja je od sedme do dvanaeste godine objavila tri književna djela”,  govorila je Eva.

Pored svih ovih tragičnih događaja, Eva je i sama oboljela od raka s kojim se uhvatila u koštac i uspjela ga pobijediti. Njezine neobične izjave tako su s godinama postale sastavni dio njezine osobnosti, pa ono što govori pred kamerama mnoge više ni ne iznenađuje.

Svjetsku slavu postigla je ulogom u filmu Dušana Makavejeva ‘Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT’ koji je objavljen 1967. godine, a tijekom karijere nagrađena je brojnim nagradama kako u zemlji, tako i u svijetu.

Komentiraj