Danas 76. rođendan slavi Keith Richards

Legendarni gitarist Rolling Stonesa 1962. godine napisao je pismo svojoj tetki, a u njemu joj piše o divnom prijatelju kojeg je tek upoznao. Počeci su to prijateljstva i suradnje Keitha Richardsa i Micka Jaggera:

“Znaš koliko volim Chucka Berryja. Mislio sam da sam njegov jedini obožavatelj u ovom području. Jedno jutro sam držao Chuckovu ploču u rukama kad mi je prišao jedan mladić, kojeg znam iz škole. Ima sve ploče Chucka Berryja, on i njegovi prijatelji ti svi obožavaju rhythm&blues. Mislim na onaj pravi r&b, predivno. Taj dečko zove se Mick Jagger. Svi dečki i cure skupljaju se u ‘Carouselu’, a jedno jutro odlučio sam im se i ja pridružiti. Pozivaju me na brojne zabave. Osim toga, Mick je jedan od najboljih pjevača koje sam ikad čuo. I ne mislim možda, on je zaista odličan. Ja sviram električnu gitaru, došli su nam još tri dečka te vježbamo dva, tri puta tjedno”, napisao je Keith.

Ispričao joj je i ponešto o njihovim ljubavnim uspjesima te rekao kako su preko vikenda izveli neke cure u njihov omiljeni klub. Ovo pismo objavljeno je u Richardsovoj autobiografiji “Life”.

Komentiraj