Eric Clapton napunio je 75 godina, biografija otkriva da su mu ‘najveća ovisnost’ bile žene

U biografiji Paula Scotta od prije četiri godine, imamo prilike pročitati da je velika glazbena legenda ostavila za sobom “bezbrojna slomljena ženska srca”. Knjiga otkriva da su Claptonova “uistinu najveća ovisnost” zapravo bile žene.

Davne 1968. Clapton je započeo vezu s Alice Ormsby-Gore koja je tada imala tek 16 godina. Uskoro su počeli živjeti zajedno, a njihovi prijatelji i poznanici koji su ih posjećivali u luksuznoj vili bili su zgroženi njihovim načinom života. “Konzumirali su jedino alkohol, heroin i brzu hranu. Eric je tri godine jeo samo čokoladu”, tvrdio je jedan od njih.
Veza je završila neslavno 1974., a Alice je netom prije prekida bila “neprepoznatljiva”. Od nekadašnje ljepotice pretvorila se u “hodajući kostur”. Godine 1995., nakon niza skandala i osobnih tragedija, pronađena je mrtva u svom domu u Bournemouthu. Imala je 42 godine.

Nakon veze s Alice, Clapton je, kako stoji u njegovoj biografiji, “s heroina prešao na alkohol”, a nedugo potom započeo je vezu s Pattie Boyd, koja je bila u braku s njegovim tada najboljim prijateljem, Georgeom Harrisonom. Kasnije se ispostavilo da su Clapton i Pattie vezu započeli puno prije 1975., kada su se u javnosti pojavili kao par, je jer on pjesmu “Layla”, koja je izašla 1970., posvetio upravo njoj. Veza s Pattie došla je u pitanje kada je ga ona, na povratku s puta, zatekla u njihovu domu s manekenkom Jenny McLean. Patti je navodno počela dramiti, zatečena prizorom, na što joj je Clapton rekao: “Zar ne vidiš da sam zaljubljen u nju? Odjebi”. Njegova je nova supruga otkrila da ju vara s istom onom manekenkom, Jenny McLean. Ostali su u braku, no 1985. Clapton joj je priznao da ima aferu s talijanskom manekenkom Lory Del Santo, s kojom, uz to, čeka i dijete. Patti se, tvrde njihovi poznanici, godinama oporavljala od prekida, a Clapton je s Lory Del Santo dobio sina Conora, koji je smrtno stradao 1991.

Clapton navodno ima i kćer iz veze s Yvonne Kelly. Clapton je imao i burne afere s mnogim poznatim ljepoticama, između ostaloga, i s Naomi Campbell, Sharon Stone i Sheryl Crow koja mu je posvetila stvar “My Favourite Mistake”. Danas je u braku s 44-godišnjom Melijom McEnery, bivšom direktoricom prodaje u Armaniju, s kojom ima tri kćeri.

Komentiraj