Richard Gere napunio 71 godinu

Rođen je 31. kolovoza 1949. godine u Philadelphiji. Richard Tiffany Gere odrastao je na farmi na periferiji New Yorka. Njegov otac Homer George Gere, radio je kao osiguravatelj za nacionalnu osiguravajuću tvrtku, a poslije je postao i državni ministar. Majka Doris Anna Tiffany bila je domaćica. Obitelj Gere bila je velika i živjela vrlo skromno i u dobrim odnosima. Richard i stariji brat već su od ranog djetinjstva vodili brigu o vrtu i stoci, a njihovi su se roditelji trudili da braća odrastaju skladno i da im ništa ne nedostaje.

Richard je maturirao 1967. godine, a kao budući gimnastičar dobio je stipendiju za studij na Sveučilištu u Massachusettsu, gdje je počeo studirati filozofiju i kazališnu umjetnost. No nakon druge godine napustio je fakultet jer je planirao postati profesionalni trubač. Upravo zbog toga smjestio se u tada najpoznatiju glazbenu regiju u Vermontu, ali ubrzo je shvatio da mu se ne sviđa boemski život pa je počeo tražiti posao u kazalištima. Nakon kazališnih uspjeha u Londonu i New Yorku, koji mu doduše nisu donijeli zvjezdani status, Otočanin – kako su ga nekada zvali prijatelji, počeo je paralelno glumiti i u filmovima, gdje je prvi uspjeh postigao 1977. filmom ‘Tražeći gospodina Goodbara’.

Film ‘Američki žigolo’ iz 1982. donio mu je slavu, a zvijezda Hollywooda definitivno je postao ulogom u romantičnoj drami ‘Oficir i džentelmen’.  “Prvim zarađenim novcem kupio sam ocu čistač snijega. To je inače bio moj posao dok sam bio kod kuće, ali zbog glumačkih angažmana sve sam više izbivao iz kuće, a otac je bio sve nemoćniji pa je čistač snijega bio moja prva veća investicija u životu.”

Komentiraj