Danas 71. rođendan slavi Ozzie Osbourne

Pjevač grupe Black Sabbath rođen je 3. prosinca 1948. u Birminghamu. S petnaest godina Ozzie je izbačen iz škole. Obitelj je imala izuzetno tešku financijsku situaciju, tako da roditelji nisu mogli izdvojiti sredstva za nastavak školovanja. Onda je Ozzie počeo raditi kao vodoinstalater. Potom je pokušao raditi kao slikar, automehaničar, pomoćnik bravara, rudar u klaonici, pa čak i grobar. Pošto nikako nije pronašao sebe u zoni poštenog rada, pokušao je s krađom. Nakon što je uhvaćen, nije mogao platiti kaznu i proveo je par mjeseci u lokalnom zatvoru.

“Moj otac, pogotovo nakon par piva, bi mi znao reći: Ti ćeš jednog dana biti velika faca ili ćeš završiti u zatvoru. I bio je u pravu – prije mog 18. rođendana završio sam u zatvoru zbog provale”.

Nakon izlaska iz zatvora, Ozzy se odlučio okušati u glazbi i za tri godina s grupom Black Sabbath snimio prvu ploču. MTV ih je proglasio najvećom heavy metal grupom u povijesti, a VH1 ih je uvrstio na drugo mjesto (iza Led Zeppelina) na listi 100 najvećih umjetnika hard rocka.

Ozzie Osbourne i Black Sabbath i dalje su na turneji.

Komentiraj