Glazbena diva Josipa Lisac proslavila rođendan

Jedna je od najpoznatijih pjevačica u nas i na prostorima bivše države. Poznata je po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi te izraženim vokalnim sposobnostima. Rođena je 14. veljače 1950. godine.

Pjevati je počela već u 10. godini u dječjem zboru RTV Zagreb, a od 1967. nastupa s grupom O’ Hare, te Zlatnim akordima iz kojih će godinama kasnije nastati Drugi način, a s potonjima objavljuje jedan singl. U jesen 1968. započinje samostalnu pjevačku karijeru u kojoj je 1973. realizirala debitantski album “Dnevnik jedne ljubavi”, koji se generalno smatra jednim od najvažnijih izdanja ex-Yu rocka.

“Sumnjam da će raditi film o meni. Zašto bi netko radio film o meni? Ali kad već to spominjete htjela bih da budem pametna i prisebna do kraja. Ne bih htjela nikakve popratne ceremonije. Radije bih da me pamte po onome što sam napravila. Ja nisam ni za života pompozna. To što mene ljudi poprate, to je meni sve bezveze. Ne volim se slikati. A najviše mrzim slikanje s mobitelom. To je nešto jezivo. To je tako okrutno. Ne znam gdje je mladima svijest? Sretnu me negdje na cesti i pitaju: ‘Mogu li se slikati s vama?’ Drugo je profesionalno, imam koncert ili sam negdje prisutna, uslikat će me, zato sam i došla.”

Komentiraj