Glumac Žarko Radić napunio 70 godina, svi ga pamte kao Jastreba iz “Kapelskih kresova”

Televizijskim gledateljima poznat je po nekoliko uloga u hrvatskim sapunicama, ali prvenstveno i po ulozi Jastreba u kultnoj seriji “Kapelski kresovi”.

“Nekad se radilo duže i drugačije, produkcija je bila raskošnija, glumačka ekipa je imala više vremena. Tijekom rada na ‘Kapelskim kresovima’ napeto je bilo i ispred i iza kamera. Sjećam se, Pavle Vuisić i ja na snimanje smo jednom u Delnice trebali doputovati vlakom iz Beograda. Međutim, kada smo se ukrcali u vlak, nismo odmah otišli u spavaća kola, nego smo se malo zadržali s kondukterom u buffetu. Vjerojatno smo pretjerali, pa nismo ni primijetili Delnice, probudili su nas u Rijeci. Nije bilo mobitela niti je bilo jednostavno telefonom javiti da smo Pajo i ja zapeli. Ispala je velika komplikacija, nastala je panika, putem policije nekako smo javili ekipi da smo u Rijeci. Pošteno su nas izgrdili kad smo napokon došli na set.

Sljedeći put kad sam se s Pajom opet ukrcao u vlak u Beogradu, odmah sam predložio da krenemo na spavanje, kako se ponovno ne bismo zapili. On mi je rekao: ‘Ne brini ništa!’, i sav sretan iz torbe izvadio ogromnu ‘vekericu’ ” – sa smijehom priča glumac, kojem je Jastreb donio veliku popularnost.

Za prvog  prikazivanja serije Radić je bio na odsluženju vojnog roka u Strumici. Dnevno je tada, zahvaljujući ulozi mladog, zgodnog partizana dobivao tristotinjak pisama, a donosio mu ih je “ćato” u ogromnoj torbi.

Komentiraj