Michelle Pfeiffer ima 62 godine

Nakon što je osamdesetih godina prošlog stoljeća osvojila Hollywood, američka glumica Michelle Pfeiffer nestala je iz filmske industrije otprilike 15 godina od uloge u filmu “Lice s ožiljkom” zahvaljujući kojoj se uspjela probiti u nemilosrdnoj konkurenciji mladih glumaca.

Nakon te uloge, uspješno se nastavila probijati i 15 godina “žarila i palila” filmskom industrijom. Zaradila je tri nominacije za Oscara, za uloge u “Opasne veze”, “Fantastična braća Baker” i “Polje ljubavi”, a svoj talent pokazala je kroz različite žanrove – od romantičnih do fantastičnih.

U filmu ‘Frankie and Johnny’ partner joj je bio Al Pacino. On joj u jednom trenutku kaže da se više ne treba ničega bojati, a ona mu odgovori: “Ali bojim se. Bojim se biti sama, i bojim se da ne budem sama. Bojim se onoga što jesam, i ono ga što nisam, bojim se onoga što bi mogla postati, i ono što nikada neću postati. Ne želim na ovom sadašnjem poslu ostati do kraja života, a bojim ga se napustiti. I toliko sam umorna od svega toga čega se bojim.”

Rođena je 29. travnja 1958. u Santa Ani u Kaliforniji.

Komentiraj