Danas 55. rođendan slavi Goran Bare

Popularni muzičar rođen je 16. kolovoza 1965. u Vinkovcima. Kao drugo dijete iz siromašne radničke obitelji odrasta većinom na ulici, koja ga je formirala i tako odredila njegove kasnije postupke i stavove, prema svijetu koji ga okružuje.
Prve bendove počinje okupljati već s 12 godina s prijateljima iz razreda, nastupajući u školi. U petnaestoj, 1980, s prijateljem Marinom Pokrovcem, budućim gitaristom Majki, osniva Duo debili i bilježi prvi veći nastup, pred oko tisuću ljudi u vinkovačkom Domu omladine.
Od 1980. do 1984. godine Bare oblikuje scenski nastup, pjevajući s raznim lokalnim sastavima. U tom razdoblju dolazi u doticaj s teškim drogama koje snažno obilježavaju njegovih idućih 15 godina života.
– Prerano sam se navukao na dop, imao sam samo 19 godina. Ja mladost nisam proživio, moja mladost ne postoji. Bio sam na ulici, cijeli život sam proveo na ulici. Non-stop. I kao dijete. Sam na ulici, lunjao… Majka mi je bila čistačica u školi, a otac pružni radnik. Radili su i svaku kunu čuvali za kuću koju su gradili. Djeca trebaju kontrolu i disciplinu, djeca to i hoće.

Komentiraj