Dan nakon izbora pobuna u Živom zidu, utjecajni članovi napali Sinčića, Pernara i Palfi

Slavko Midzor/PIXSELL

ŽIVI ZID na jučerašnjim je izborima osvojio 8 mandata u Hrvatskome saboru, no, umjesto u slavljeničkim tonovima, jučerašnji i današnji dan protekli su u međusobnim optužbama čelnika stranke.

Prvo je Mihaela Varga, članica Glavnog odbora Živog Zida, sinoć na Facebooku žestoko kritizirala Ivana Vilibora Sinčića, Ivana Pernara i Vladimiru Palfi.

“U proteklih nekoliko tjedana svojim očima vidjela sam najgnjusnije stvari, koje su sramota za moju stranku. Toliko gnjusne da je trojac jednak onima protiv kojih govore sve ove godine. O tome uskoro.

Nitko od članova koji su radili na terenu i zbog koji se sve ovo i događa nije pozvan u stožer. Čak niti tajnik stranke! Čak ni moja kolegica koja je treća na listi u jednoj izbornoj jedinici. Pozvana je isključivo podobna ekipa, koja klima glavom kad god ju se pogleda”, napisala je sinoć.

Kritikama se pridružio i Hrvoje Runtić, supredsjednik Živog zida.

“Gleda se, iščekuje se, ždere se i loče, troše se vagoni love dok sirotinja čami u mraku i večera pol kifle. Ali, u svoj toj euforiji, ni jednom idiotu ne pada na pamet da su rezultati gotovo identični kao i na prošlim izborima.

Čeka nas nova agonija, kriza vlasti i nastavak puta prema dole. Nema veze, fotelja je fotelja, saborska plaća je dobra, i guzice su sigurne. Uzdravlje!”, napisao je.

Palfi: Prepuštam fotelju kolegi

Vladimira Palfi također se danas oglasila putem Facebooka, no ona se nije osvrnula na kritike iz vrha Živog zida.

Iako smo zadnjih dana trpili teške pritiske i niske udarce, izvana i iznutra, sreća je ovaj put stala uz nas. Iako smo u nekim trenucima bili toliko uzdrmani, da nismo znali kako dalje, izdržali smo kao i svaki put.

Hvala svima koji ste nam dali glas, posebno u mojoj trećoj jedinici. Osvojili smo mandat bez problema, sa predivnim postotkom preferencijalnih glasova.  Sad je vrijeme za totalni reset stranke i jedan novi početak.

Čast mi je reći da svoj mandat od srca prepuštam drugom na listi, kolegi dr.sc. Branimiru Bunjcu. Toliko mi je fotelja važna. Vjerujem da će Ivanu biti snažna podrška u Saboru.

Iznimna mi je radost što ću uz njih gledati i svog dobrog prijatelja, Ivana Pernara. Ako je itko zasluzio ući u tu instituciju i dobiti priliku govoriti, to je on. Zbog njega mi je srce puno i zbog njega plačem od sreće. Hvala vam”, poručila je.

Komentiraj