PLENKOVIĆ ‘Složni smo oko Milinovića, takav cirkus u HDZ-u neće proći’

HINA/ Daniel KASAP

Dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz stranke, Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZa sastalo se u Karlovcu.

“Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili prirpeme za daljnje aktivnosti tijekom mjeseca rujna,  početak rada u Saboru, razmotrili smo unutarstranačka pitanja uključujući i jučerašnju odluku, gdje su svi suglasni oko onoga što se dogodilo oko kolege Milinovića. Razgovarali smo i o izborima u BiH, sutra putujemo u Livno kako bismo otvorili konzultar RH u Livnu”, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice, ponovivši još jednom kako je vladajuća većina stabilna javlja N1.

Premijera su novinari podsjetili da je Milinović izbačen iz stranke na telefonskoj sjednici te da se nije imao priliku braniti.

“Razlika između HDZ-a i drugih političkih stranaka je da smo mi ozbiljna, konsolidirana stranka i rješavamo ključne probleme hrvatskog društva. rekao sam da takvo ponašanje nekoga s takvim iskustvom nije normalno. Kao predsjednik stranke to ne dopuštam”, izjavio je Plenković.

“Mislite da od 4. siječnja do danas nismo razgovarali? Razmislite malo, odvrtite film. Govorimo o razdoblju od 4. siječnja kada smo oraspustili županijski odbor i orgnaziriali izborni proces. Taj proces bit će okončan 9. rujna. Ovo što se dogodilo ne može proći. Cirkus u HDZ-u ne može proći.”

Premijer je uvjeren da većina u Saboru nije ugrožena.

“Nećemo pasti, mi smo vladajuća većina. Nebitno mi je je li jedan zastupnik više ili manje. Bitno je da smjer stranke bude kakav želim, da imidž bude kakav želim, da smjer Vlade i države bude kakav želim. I to nema cijenu ovakvoga tipa, jedan zastupnik više ili manje. Ja sam spreman na sve scenarije”, poručio je premijer.

Član Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Branko Bačić, uoči sastanka je poručio kako je vladajuća većina stabilna, neovisno o Milinoviću.

“Ne opravdavam postupak Milinovića, dapače, mislim da je pogriješio. Smatram danas, a smatrao sam i u petak da se o tome uživo trebalo razgovarati”, smatra Domagoj Ivan Milošević.

Komentiraj