‘DAN D’ Zajednički sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a

Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas u 13 sati održat će se zajednička sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a, na kojoj bi se mogla rasvijetliti sudbina predsjednika stranke Davora Bernardića.

Dio SDP-ovaca već duže vrijeme traže ostavku Bernardića na mjesto predsjednika stranke. Čak dvije trećine zastupnika potpisalo je pismo kojim traže odlazak Bernardića s predsjedničke dužnosti. Nagađa se i kako će Bernardić, na današnjem sastanku, inzistirati na preuzimanju saborskog Kluba zastupnika SDP-a, nakon što je Arsen Bauk najavio ostavku na to mjesto.

U nedjelju je održan sastanak u središnjici stranke, a Predrag Matić nakon sastanka izjavio je kako se radilo o radnom sastanku članova Predsjedništva, na kojem nije bilo riječi o Bernardićevom odlasku.

Na razgovorima u Bosiljevu u petak, podsjetimo, članovi Predsjedništva SDP-a od Davora Bernardića zatražili su ostavku “za dobrobit stranke” te mu dali vremena do nedjelje da razmisli.

Kad bi Bernardić odstupio svojevoljno, prema stranačkom Statutu, a najviše na godinu dana, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina. Ako se pak Bernardić ogluši na te zahtjeve, Predsjedništvo bi moglo pokrenuti statutarne mehanizme za njegovom smjenom, nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

Komentiraj