Dan Brown, autor ‘Da Vincijevog Koda’, slavi 57. rođendan

Američki pisac triler romana Dan Brown rođen je 22. lipnja 1964. godine. Prošle je jeseni posjetio Zagreb. Tvorac kontroverznog bestesellera “Da Vincijev Kod”, koji je prodan u više od 200 milijuna primjeraka, napravio je zaokret u karijeri: dječju glazbenu slikovnicu pod imenom “Divlja simfonija”. Predstavio ju je prošle godine u središtu Zagreba, a glazbu koju je sam za nju skladao u Hrvatskom narodnom kazalištu premijerno izvela Zagrebačka filharmonija.

Kazao je da u slikovnici ima i poezije, nešto u stilu dr. Seussa, ali i skrivenih poruka te se uz nju se može koristiti i aplikacija uz pomoć koje se sluša glazba. Svaka stranica ima pripadajuću pjesmu.

“Volim Zagreb, Zagrebačku filharmoniju i orkestar. Predivni su glazbenici. Dobra stvar kod ljudi je što su životni i zabavni i to se zaista osjeti u glazbi. Najbolja stvar u simfoniji je njihova osobnost. Bilo je to savršeno mjesto za predstaviti knjigu. Ovo su čudna vremena za sve ljude diljem svijeta, a imam osjećaj da smo imali mali trenutak ‘normalnoga'”, poručio je Brown osvrnuvši se na predstavljanje slikovnice u doba pandemije koronavirusa.

Komentiraj