Damiru Minkoviću 29 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva

Damir Minković (foto) nepravomoćno je osuđen na 29 godina zbog ubojstva 76-godišnje strine Marije Minković i njenog 50-godišnjeg posinka Siniše u Strugama u Zagrebu 24. studenog prošle godine. Prema optužnici, usmrtio ih je zbog koristoljublja, piše Index.

Minković je optužen da je u noći na 24. studenog prošle godine u kući u zagrebačkim Strugama zaklao svoju teško pokretnu strinu Mariju i njezina posinka Sinišu. Nju je četiri puta zarezao po vratu, a njega tri.

“Ona je ležala na podu, noge gole, u spavaćici je bila. Sva ušpricana u krvi, znate kak’ to izgleda i to je sve što sam ja vidjela. Ja sam bježala van. Ja ne znam uopće na koji način sam došla van i za čas je policija došla”, prepričala je tada susjeda Kata Križajić za RTL.

Potom je, prema optužnici, ispremetao stan u potrazi za novcem. Budući da novac nije našao u ladicama, iz strininog novčanika je uzeo neutvrđen iznos. Nakon ubojstva je otputovao u Beograd djevojci, ali je nakon nekoliko dana kasnije uhićen pri povratku iz Srbije.

Tužiteljstvo je na suđenju kao materijalni dokaz ponudilo nož koji je odbačen i nađen u kontejneru, dodajući da se Minković na društvenim mrežama fotografirao s tim nožem za koji je vještačenjem utvrđeno da je njegov. Uz to, tužiteljstvo je navelo kako je jedna svjedokinja vidjela okrivljenog kako odbacuje taj nož.

On se na sudu branio da nije kriv. “Kunem vam se životom, nisam to napravio”, rekao je Minković prije dva dana na kraju suđenja.

Komentiraj