Damir Vanđelić: “Sigurno neću ostati do kraja mandata kao ravnatelj Fonda”

Ravnatelj fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić u srijedu je u Donjoj Stubici za novinare komentirao svoj mandat na čelu Fonda, obnovu Zagreba te suradnju s Ministarstvom graditeljstva.

Vanđelić je rekao da nije dobio nikakva politička obećanja povezana s njegovim mandatom ravnatelja. “Nikakva obećanja u smislu vezivanja posla ravnatelja s bilo čim, kao ni bilo kakvim naknadnim radnjama ne bih prihvatio, niti ona postoje. Za mene je takvo nešto neprihvatljivo ponašanje”, kazao je i dodao da nema namjeru politički se aktivirati na ovim lokalnim izborima.

Ponovio je da uz ovaj posao ne može raditi i kampanju. Upitan što je sa sljedećim izborima, kaže – “O tom potom”.

O svom mandatu na čelu Fonda za obnovu kaže: “Od samog početka nije bila moja idena da preuzmem vođenje Fonda za obnovu. Ta ideja je došla od samog premijera , bio sam zamoljen da pomognem oko toga. Unutar toga ja sam rekao da nemam namjeru to voditi četiri ili osam godina, nego kanim to postaviti na noge i molio sam slobodu – koju zaista zasad imam – da to postavim po svim ovim elementima u smislu efikasnosti, transparentnosti i antikoruptivnim procesima u Fondu. Kada se to dovrši i obnova krene, kada krenemo obnavljati 10, 20, 50, 100 kuća i riješimo 50, 100 privremenih smještaja i dokazano se vidi da ti procesi funkcioniraju i da je sve uhodano, ja smatam da je moj posao uspostavljanja cijele aktivnosti gotov”, rekao je Vanđelić.

Dodao je da će nakon toga, ako bude uspješan, zamoliti da ga se oslobodi te dužnosti kako bi se bavio nečim drugim. “To je bila ideja i takav je bio dogovor od početka”, također je kazao. Potvrdio da je dasigurno neće ostati cijeli mandat kao raavnatelj Fonda za obnovu. “Kanim to upogoniti dovoljnom brzinom, ja ću dati ostavku sam jer zaista neću ja sam biti zadovoljan svojim radom”, rekao je.

Na pitanje novinara N1 televizije nije li to neodgovorno, budući da već na početku mandata zna da ga neće odraditi do kraja, Vanđelić odgovara u šali: “A što bi bilo da umrem nasred mandata? Bih li bio neodgovoran ili mrtav? Dvije su varijante – odrađujem ga loše, dajem otkaz sam što prije. Odrađujem ga dobro i kažem uhodan je, neka to preuzme netko drugi.”

Kaže i da ne smatra da ga Ministarstvo graditeljstva sabotira. “Ljudi koji rade u sektoru koji se bavi elementarnim nepogodama, zaista rade 10, 12 14 sati na dan. Upravni postupak koji se tiče Zakona o obnovi je vrlo kompleksan i taj dio koji oni pripremaju je na 20 do 40 stranica. Ja vjerujem da će to u jednom trenu krenuti jer ja te ljude vidim i na Banovini da pomažu građanima ispuniti zahtjeve. Oni će u jednom trenutku početi slati te zahtjeve. Smatram da me Ministarstvo graditeljstva nimalo ne bojkotira. Dali su mi dio ljudi, ja sada očekujem da mi odobre i drugi dio zaposlenika. Zasad me nitko ne bojkotira, ako me netko bude bojkotirao javit ću vam se”, zaključio je Vanđelić.

 

Komentiraj