Bivši zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhićen na granici zbog optužbi za silovanje i prijetnje

Bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhićen je zbog optužbi za silovanje. Prva ovosezonska emisija ‘Provjerenog‘ donosi ispovijest zaposlenice najvećeg hrvatskog autokluba koja optužuje svoga šefa Škaru, inače osvajača olimpijske medalje u boksu, poduzetnika i predsjednika autokluba Siget, za silovanje.

Prema najnovijim informacijama, jutros je i uhićen zbog optužbe za silovanje zaposlenice.

Sjedila je, kaže, jedne radne subote preko puta šefa. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neusporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te”, ispričala je za ‘Provjereno’.

Dodala je kako s epokušala izvući, ali joj je, kaže, zabio ruku ispod haljine i gurnuo ruku u gaćice. “Najgore od svega što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila to mi je zadirao prste još dublje”, priča za ‘Provjereno’.

Kaže kako napad nije odmah prijavila jer ga se boji. “Bojim se za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram”, ispričala je.

Također, čula je i kako nije jedina kojoj se to dogodilo. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe ‘Provjerenog’, nerijetko iz Škarinog ureda izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti.

Naglasila je kako je znao sve što se događa već nekoliko sati nakon što je dala iskaz policiji. Dobila je poruku od Škare, u kojoj ju pita kako su joj djeca.

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza. Policiji ga je prijavila dva dana kasnije. Ni dva tjedna kasnije nisu mu ušli u trag. Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Bio je u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima, odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za šutnju. Nudio joj je, kaže, 80 tisuća eura, ali nije pristala.

Komentiraj