Damir Mulaomerović novi je izbornik košarkaške reprezentacije

Damir Mulaomerović novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, odlučeno je na elektroničkoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza koja je održana tijekom proteklog vikenda.

Novoizabrani izbornik je bivši hrvatski reprezentativac i bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u veljači 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo, navode iz HKS-a.

U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu. Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu. Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior.

Podsjetimo, prošlog su tjedna Veljko Mršić i Hrvatski košarkaški savez sporazumno prekinuli suradnju, a Damir Mulaomerović bio je dio stručnog stožera reprezentacije te usko surađivao sa sada već bivšim izbornikom.

Veljko Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Komentiraj