Damir Bakić: “U interesu nam je da se situacija u SDP-u čim prije stabilizira”

Saborski zastupnik i zatupnik u zagrebačkoj Gradskoj Skupštini platforme Možemo! Damir Bakić u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aktualnosti u zamlji.

O preuzimanju pozicije druge političke stranke u državi od SDP-a, Bakić kaže da ih raduju rezultati, ali riječ je samo o anketi. “Ne zanosimo se time, točno znamo što nas je dovelo do ove potvrde birača, to je golem rad i znamo što nam jedalje činiti”, poručio je.

Na pitanje što se dogodilo na ljevici na kojoj se SDP već dugo bavi sam sobom, Bakić odgovara: “To je već pitanje za političke analitičare. Mislim da možemo konstatirati da se SDP muči organizacijski i programski i to u konačnici ima efekt da se ne bave političkim sadržajem. Mislim da je to prvi razlog zašto je pala potpora među biračima.”

Dodao je da im je u interesu da se situacija u SDP-u čim prije stabilizira, jer surađuju u Gradu Zagrebu i ta je suradnja, ističe Bakić, zasad izvrsna.

Komentirajući situaciju u Domovinskom pokretu, Bakić kaže: “Dijelom, to što se događa u DP-u ima veze s prirodom desnice, naših stranaka na desnom dijelu političkog spektra. Vidljivo je da je prva, druga i najvažnija tema desnim strnkama državna. Ako analiziramo njihove teme vidi se nagli i strmi pad interesa za lokalne teme. Manjinska prava, ljudske slobode su teme koje njih vrlo malo zanimaju. Po prirodi stvari, u natjecanju tko će biti najautentičniji tumač te brige za nacionalno to rezultira takvim gibanjima na desnoj strani spektra”.

Komentiraj