HINA/ Mario STRMOTIÆ/ lsd

DALMACIJA Forenzičari pregledavaju snimke požara

Splitska policija uz pomoć forenzičara iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ već par dana istražuje uzroke velikog požara u okolici Splita. U otkrivanju bi im trebala pomoći i snimka kamere iz sustava videonadzora šumskih požara postavljene kod Omiša.

Policija je proteklih dana izuzela snimku iz kamere za nadzor šumskih požara u Omišu koja je zajedno s još tri kamere zbog sprječavanja požara postavljena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a na snimci trenutno rade forenzičari kako bi utvrdili kako je i gdje točno došlo do požara.

Na snimkama kamera, koje su među ostalim opremljene i infra crvenim svjetlom, vidi se nastanak požara, ali snimka nije zumirana, odnosno sam požar je buknuo nešto dalje od postavljene kamere pa će forenzičko utvrđivanje činjenica potrajati. Iako kamera ne prikazuje osobe, već hvata svjetlo bilo da se radi o požaru ili nekoj drugoj svjetlosti, uvelike bi trebala detaljizirati je li primjerice požar nastao uz cestu ili u šumi.

Komentiraj