Dalija Orešković: “Tražimo ostavke ključnih ljudi u borbi protiv korone i to zbog cijepljenja preko reda”

Zastupnica Dalija Orešković iz Kluba Centar- Glas u petak je rekla u saboru da je korupcija nacionalni problem i da uz demonstraciju sile i gubitak moralnog kompasa srljamo u propast. Zatražila je ostavke odgovornih u borbi protiv pandemije koronavirusa zbog cijepljenja preko reda.

Orešković je rekla da se demonstracija sile očituje u obrazloženju premijera Andreja Plenkovića o popuštanju epidemioloških mjera koje, kako je ustvrdila, nisu utemeljene na epidemiološkim podacima, nego se radi o nagradi građanima za strpljivost i poslušnost.

Sudjelujući u raspravi u slobodnim govorima poručila je da su “građani tu da slušaju, a ne sudjeluju u donošenju odluka”.

Orešković je dodala da je “korištenje, pozicije društvenih elita da se prekoredno cijepe nauštrb starijih i najugroženijih građana dotaknuto moralno dno”.

“Manjak empatije”

“Očigledan je potpuni manjak empatije u nastojanju da se iskoristi vlastiti položaj i cijepi preko reda”, rekla je.

Komentirala je izjavu ministra zdravstva Vilija Beroša koji je rekao da bi oni koji su to učinili, trebali nositi moralnu odgovornost.

“Kako to očekivati tamo gdje nema morala ni odgovornosti?”, prozvala je Orešković.

“Prvi u redu za cijepljenje bili su saborski zastupnici i ministri, suci visokih sudova, što pokazuje da za HDZ postoje privilegirani i oni mnogobrojni koji to nisu”, poručila je Orešković.

Naglasila je: “Zbog svega tražimo ostavke ključnih osoba u borbi protivi pandemije koronavirusa: Alemke Markotić u Stožeru civilne zaštite i na dužnosti ravnateljice Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, Krunoslava Capaka na dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i svih onih koji su se našli u tom neprimjerenom činu”.

Komentiraj