Dalija Orešković o Horvatu: “Više me brine što se istražuju raniji slučajevi, dok su svježe afere na čekanju”

“Ono što je činjenica na koju oporbeni zastupnici već dugo ukazuju je to da kompletna vlada Andreja Plenkovića, ne samo sada nego i proteklih šest godina njegovog mandata, niže i generira  čitav niz velikih korupcijskih afera o kojima se jako puno piše i izvještava u medijima, a to vrlo slabo prate radnje i postupci nadležnih državnih tijela, komentira Dalija Orešković za nacional hr. jutrošnje radne vezane za pretres stana ministra Darka Horvata.

Vidjet ćemo što će se dalje događati i kakav će biti epilog ove priče, ali mislim i naslućujem da bi ovo moglo uzdrmati vladajuću većinu više nego bilo koja korupcijska afera do sada. Ovdje me više brine to što se sada istražuj raniji slučajevi dok istovremeno imamo svježe slučajeve za koje imam dojam da “čeka”. 

“Ono što posebno zabrinjava je da se ovdje ponovo ispituju neke ranije radnje, a da tek sada imamo situaciju da se provodi pretres. Istovremeno imamo i aktualne afere o kojima nismo vidjeli da su na isti način tijela kaznenog progona i istražna tijela upala u državna nekretnine, kako bi što prije izuzela onu dokumentaciju koja bi mogla biti dokaz u kaznenom postupku. Riječ je o aferama koje je upravo Nacional otkrio.  Što je veći protok vremena naravno da se kompromitirajući dokazi ili uklone ili prilagode, i izmijene na način da je teže dokazati da je nešto u kaznenom postupku doista dokaz ili potvrda kaznenih djela. Ne smije se čekati, već sve što je sporno, a moglo bi poslužiti u kaznenom postupku, to bi tijela kaznenog postupka trebala izuzeti i pospremiti čim prije. Ako se ovdje radi o prikrivenoj smjeni ministra Horvata onda tek imamo puno ozbiljniji problem nego što je sama inkriminacija ministara koji se ovdje istražuju. To bi značilo da Plenković doista ima DORH i ostala državna tijela na daljinskom upravljaču, upozorila je Dalija Orešković.

Policija upala u stan ministra Darka Horvata, u tijeku je pretraživanje. Istražuju nezakonite poticaje

Komentiraj