Dalija Orešković i Marijana Puljak podržale prosvjed poduzetnika

Dalija Orešković i Marijana Puljak, supredsjednice Centra i saborske zastupnice, održale su u utorak konferenciju za novinare na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Govorile su o diskriminaciji dijela poduzetnika za koje kažu da ih vlada tretira kao građane drugog reda.

“Poduzetnici se osjećaju kao građani drugog reda. Došli smo ovdje izraziti svoju podršku sutrašnjem prosvjedu i pozvati građane da izvrše pritisak na institucije da ugostiteljima omoguće isto što i trgovačkim centrima, kioscima, pekarima… Ugostitelji imaju pravo na rad”, rekla je Marijana Puljak.

Dodala je da je sinoć puštena neslužbena informacija da će uskoro doći do otvaranja terasa, što, kaže, pokazuje da reagiraju na pritisak.

Dalija Orešković zatražila je da se i teretanama omogući rad. “Da nam je netko rekao da će vlasnici teretana biti tretirani kao kriminalci, a istovremeno se održavaju tulumi, čak i u toplicama, ne bismo vjerovali. Pozivamo građane da od vlade traže da uvedu ravnopravna pravila koja vrijede za sve po istim principima”, kazala je.

Komentiraj