DALIĆ “Spreman sam voditi Hrvatsku u Rusiji, Kramariću dugujem veliku ispriku”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odveo je Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine. Dalić je na klupu ‘Vatrenih’ stigao u vrlo teškom trenutku, te u posljednjem kolu kvalifikacija ‘navigao’ reprezentativce do pobjede u Ukrajini koja ih je odvela u dodatne kvalifikacije. Tamo ih je dočekala Grčka, koju su hrvatski reprezentativci svladali sa 4:1 u Zagrebu, a sinoć u uzvratu u Pireju odigrali 0:0 i izborili odlazak u Rusiju.

“Tko sad misli o igri”, rekao je kroz smijeh Dalić nakon utakmice. “Nisam sretan s igrom, ali mi smo na Svjetskom prvenstvu i to je sada najvažnije. Ostvarili smo svoj cilj, a igra će doći”, poručio je.

Dalić je izrazio sreću i zadovoljstvo izborenim mjestom za Rusiju. “Skinuo sam deset tona velikog tereta i velike odgovornosti sa svojih leđa. Sada mogu reći koliko je sve ovo bilo teško u zadnjih mjesec dana, to najbolje znamo ja i moja obitelj. Nemam uopće snage komentirati samu utakmicu”, dodao je.

Ispričao se pritom i Andreju Kramariću, koji je nakon odličnih izdanja protiv Ukrajine i Grčke ostao na klupi. “Kramarić nije zaslužio da bude na klupi nakon Ukrajine i Grčke, dužan sam mu ispriku, ali u ovoj utakmici sam trebao drugačiju taktiku. Andrej, sorry. Kalinić je imao težak posao sa stoperima, Mandžukić je morao otvoriti bok”, rekao je.

“Znam da se sada u Hrvatskoj slavi i raduje, to je ono što smo htjeli, da barem tim nogometom donesemo malo veselja, a najviše zasluga pripada našim igračima”, nastavio je Dalić i dodao da je spreman ostati na klupi Hrvatske. “S moje strane problema nema. Možemo se dogovoriti za minutu. Meni je bilo na čast i ponos biti s ovim dečkima. Rekao sam igračima, dajte da odradimo ovo večeras, čeka vas sedam mjeseci rada u klubovima, a onda ćemo se zajedno u miru spremiti za SP. Ova generacija može napraviti jako puno, šteta bi bila da nešto ne napravimo”, zaključio je hrvatski izbornik.

Komentiraj