Dalić: “Zadnjih pola sata nismo bili na adekvatnoj razini”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije krio svoje zadovoljstvo nakon što su Vatreni pogocima Nikole Vlašića i Andreja Kramarića stigli do prvih bodova u drugom izdanju Lige nacija.

Na konferenciji za medije nakon susreta je, kako prenose Sportske novosti, poručio: “Najprije, jasno, uz čestitke mojim momcima, velika hvala navijačima na tome što su kisnuli i podržavali nas ovih sat i pol vremena. Čestitam dečkima na pobjedi, mi smo zaista prvih sat vremena izgledali sjajno. Visoki presing, konkretni, agresivni, rastrčani… No, onda smo pali i više nismo bili na toj razini. Moramo biti zadovoljni pobjedom koju smo izvukli. Nismo mogli stalno u pritisku.”

Izbornik je odgovorio i na pitanje o početnoj postavi u kojoj nije bilo nijednog klasičnog napadača: “Prilagodili smo se protivniku. Imamo i tu drugu varijantu, htjeli smo pored njihova dva spora stopera stvoriti prostor za Brekala i Perišića. Protiv Francuske će opet biti promjena jer, kao što mi pratimo druge, tako i drugi prate nas. Zadnjih pola sata zaista nismo bili na adekvatnoj razini.”

Upitan je i o predstojećoj utakmici s Francuskom: “Radije bih, ipak, da smo danas dobili s 1:0 nego s 2:1. Primili smo gol koji nas je dodatno usporio, opet smo se iz toga morali vraćati. Samopouzdanje nam je u nekim trenucima bilo na niskoj razini. Morat ćemo se odmoriti, nećemo moći tri dana nakon ovoga u istom ritmu, ali evo nam prilike da se revanširamo svjetskim prvacima. Izgubili smo dvije utakmice s po 4:2, u obje smo bili bolji takmac.”, zaključio je izbornik.

Hrvatska će u srijedu u 4. kolu Lige nacija na Maksmiru dočekati Francusku čime će zaključiti listopadski ciklus susreta u kojima je zasad na skoru od dvije pobjede.

Komentiraj