Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u ponedjeljak je, na konferenciji za novinare, potvrdio kako će Zlatko Dalić ostati na klupi Hrvatske za dvije utakmice playoffa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sljedeće godine. “Razgovarao sam s njime ove subote u Varaždinu te je dogovoreno da ostane izbornik za dvije nadolazeće utakmice. Poslije doigravanja ćemo sjesti i razgovarati o budućnosti”, kazao je Šuker.

Objasnio je da za dvije utakmice dodatnih kvalifikacija neće dobiti ugovor, ali ni nagradu, osim u slučaju uspjega. “Nadam se da ćemo biti u prilici razgovarati s njime o budućnosti, odnosno da ćemo se kvalificirati za SP. Nismo još razgovarali o opcijama poslije doigravanja”, rekao je predsjednik HNS-a.

Domaća utakmica dodatnih kvalifikacija igrat će se u Zagrebu. Šukerje objasnio kako je to zbog sigurnosnih razloga. “U ovom su nam trenutku najvažniji pun stadion i sigurnost. Osijeku smo bili obećali jednu od sljedećih kvalifikacijskih utakmica i bez fige u džepu mogu reći da ćemo Osijeku dati prvu sljedeću utakmicu koju budemo mogli, odnosno službenu i s gledateljima, uzevši u obzir kaznu zbog svastike u Splitu i praznih tribina na početku novih kvalifikacija za EP”, zaključio je Šuker.

Komentiraj