HINA/ Dario GRZELJ

“Dalić valjda misli da smo mi idioti”

Na početku današnje sjednice Sabora zastupnički klubovi tradicionalno su zatražili stanke. HSS je tražio stanku zbog stanja u Petrokemiji, Željko Glasnović zbog beskućnika u Hrvatskoj, a Branimir Bunjac kako bi istaknuo odgovornost premijera u slučaju Agrokor. Branko Bačić tražio je stanku na temu aktualna politička situacija, a Miro Bulj iz istog razloga. Bojan Glavašević stanku je zatražio također zbog aktualne političke situacije, kao i Milorad Batinić.

“Nakon kratkog vremena moramo opet govoriti o Petrokemiji. Vlade nigdje nema, nikoga ne zanima sudbina 1700 radnika i cijele jedne regije”, kazali u iz HSS-a nakon stanke, dodajući da je cilj smanjiti vrijednost Petrokemije do te granice da će se kupiti za par kuna.

Glasnović je govorio o beskućnicma. “Ključni problem je kod nas da iz propale države nismo uskladili obrazovni sustav s tehnologijom. Mi smo još u sivoj industriji iz 30.-ih godina prošlog stoljeća”, kazao je Glasnović dodajući kako se povećava broj veterana na ulicama.

Ivan Vilibor Sinčić ovorio je o Agrokoru i jučerašnjoj sjednici Odbora za gospodarstvo. “Ramljak je dao više pitanje nego odgovora. Jučer je ministrica dala šokantan odgovor da je ona pisala zakon. Ministrica Dalić valjda misli da smo mi idioti pa da vjerujemo u takav razvoj stvari. Ne vjerujem niti riječ takvog objašnjenja”, kazao je Sinčić, koji je pozvao premijera da se prestane skrivati iza svojih ministara i da dođe u Sabor i odgovori zašto čuva ljude koji se nalaze u sukobu interesa. Kaže i da je pobuđena sumnja da će država snositi troškove ovog postupka.

HDZ-ov Josip Borić poručio je kako je na jučerašnjoj sjednici Odbora za gospodarstvo oporba prošla ‘ko bosi po trnju’ te kako su bili nespremni, a kazao je i kako je bilo dobrih i stručnih odgovora. “Nisu pitali nijedno pitanje o budućnosti Agrokora. Ali činjenica je da su se odgovori davali. Nema tajni u Agorkoru”, rekao je Borić.

Mostov Nikola Grmoja također je govorio o jučerašnjoj sjednici. “Ja moram pohvaliti glumce, dobro su se spremili, što im je bilo po volji odgovarali su. Uz primjese djelomičnih istina i sentimenta, gotovo uz suze u oku, izvedba gotovo za pet. Ali ova izvedba je pokazala nešto indirektno, Plenković se pokušava oprati od svega”, rekao je Grmoja.

HDz-u je poručio da ‘štite udbaše zatvaranjem arhiva’. “Ovim pokušajem spina ste nadmašili svoje udbaške kolege. Ipak smo uspjeli dobiti neke odgovore i nove informacije. Je li još ikome šokantno da je potpisan ugovor koji nisu pročitali?”, pitao je.

Komentiraj