Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dan uoči finala Svjetskog prvenstva najavio je utakmicu s Francuskom (nedjelja, 17 sati) u kojoj naša reprezentacija ima priliku da se uvrsti u elitno društvo malog broja zemalja koje su osvajale najcjenjeniji trofej u nogometu, javlja Tportal.

Hrvatski stručnjak u nevjerojatno kratkom roku postao je omiljen u narodu, i to ne samo zbog fenomenalnih rezultata s nacionalnom vrstom koju je izvukao iz kvalifikacija, odveo na World Cup, a tamo s dečkima stigao do nedjeljnog finala.

Naime, Dalić je svojim potezima pokazao kako je neovisan, da ima neku svoju viziju i stav, a dokazao je i da je čovjek bez dlake na jeziku, jer se u svojim izjavama dotakao i problema koji muče hrvatski narod i naš nogomet te je tako na neki način prozvao političare.

Postao je omiljen u svakom kutku Lijepe naše i u dijaspori, a na posljednjoj presici uoči velikog finala nije povukao ‘ručnu’, kao i svih ovih dana opet je pokazao nevjerojatnu vjeru za velike stvari s reprezentacijom – Hrvatska može biti prvak svijeta.

“Veseli nas sve što se događa u našoj zemlji, mi vidimo samo djelić onoga što je u Hrvatskoj. Zaista smo preponosni što smo ih učinili sretnim zbog svih nesreća koje se događaju, hrvatski narod je zaboravio na nedaće i živi u euforiji. I bit će veliki kozmički poremećaj i to nam daje snagu, taj veliki motiv su naši navijači i narod. Sve to nas čini ponosnima,’ rekao je u uvodu obraćanja Dalić.

‘Sutra je finale Svjetskog prvenstva i igrači znaju što je to, a mene veseli jedna velika stvar, a to je da će mi svaki igrač reći ako nije 100 posto spreman. Stvorili smo takav odnos da će oni sami reći ako ne mogu dati sve od sebe. Ja to od njih očekujem i tako će to biti. Nismo bili na treningu, jer smo dosta trenirali. Imamo nekih problema, ali nadam se da će svi biti na raspolaganju. A ako i ne budu imamo dobre igrače na klupi.’

‘Između nas vlada veliko povjerenje igrača i mene, ja sam želio i želim stalno biti s njima prijatelj, to je jedini način za uspjeh, ja odlučujem, oni poštuju moju ulogu, ali mislim da je prijateljski odnos potreban. Mi smo malo skupa i nema tu prostora za neke nesuglasice. Naš odnos je iskren, dosta ljudski, ja nijednu odluku ne donosim da ne razgovaram s igračima, da se ne informiram pa tek onda donesem zaključak. Zasad to ide dobro. Mi smo kao jedna obitelj, navikli smo jedni na druge, postali smo bliski i to sve poboljšava i rezultat.’

Zašto je Mandžo poseban i dragocjen?

‘Mandžukić je sjajan igrač o kojem govori i karijera i trofeji. On daje sve od sebe, nepoznaje nikoga na terenu. Nakon američke turneje sam mu rekao da je on prvi napadač, jer u Juveu igra na drugoj poziciji. S njime nema nikakvih problema, jer uvijek ide maksimalno. On je naš prvi igrač obrane, a još i zabija odlučujuće golove. Svaki trener u bilo kojem klubu mora biti sreta nda ga ima. Sretan sam zbog njega, jer uživa, raspoložen je i nadam se da će tako nastaviti sutra.’, prenosi Tportal.

Komentiraj