Dalić: “Svjestan sam da naši rezultati i igra nisu dobri, ne mora to meni nitko govoriti”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je najavio utakmicu šestog kola Lige nacija, koju Hrvatska na Poljudu u utorak igra protiv Portugala.

Dalić je novinarima rekao da u Švedskoj ‘Vatreni’ nisu bili kompaktni i borbeni. “Kad igraš protiv ovakvih reprezentacija moraš biti na 100 posto. Nama ova utakmica znači da ostanemo u Ligi nacija. Oni se vade na nama nakon poraza od Francuske, mi na njima nakon poraza od Švedske. Bit će zanimljiva utakmica”, rekao je Dalić.

Osim problema i izostanaka zbog koronavirusa, za Portugal je, zbog temperature, otpao Marin Pongračić. “Ja sam svjestan da naši rezultati i igra nisu dobri. Ne mora to meni nitko govoriti. To je naša realnost. Nama je danas otpao i Pongračić, sedam-osam igrača nema. Ali ovo je jedan proces i mi stvaramo novu reprezentaciju. Ja to vodim i odgavaram za to i stojim iza toga. Rekao sam igračima – ne smiju izgbuiti vjeru u sebe i svoju kvalitetu”, rekao je Dalić i dodao da će ponovno biti momčad na koju će nacija biti ponosna.

Dalić je komentirao i svoju eventualnu smjenu, a kao mogući nasljednik već se spominje Nenad Bjelica. “Ja se ne bojim ničega. Radim svoj posao najbolje što mogu. Sve što sam mislio s Hrvatskom ja sam napravio. Ako ljudi koji vode misle drugačije, ja nemam problema s time. Ja sam ponosan što sam na klupi, a što će biti dragi Bog zna”, kazao je.

Obrana naše reprezentacija desetkovana je ozljedama, bolestima i katonima. Dalić je najavio da će Bradarić sigurno igrati lijevo. “Jedinog stopera kojeg imamo je Dejan Lovren. Zvali smo danas Milu Škorića jer nemamo stopera. Desno će igrati Juranović. To je to, nek igraju, nek se dokažu, nek mi zadaju briga. Za ostalo ćemo vidjeti”, kazao je izbornik.

 

Komentiraj