HINA/ Edvard ŠUŠAK

DALIĆ “Svima su cilj kvalifikacije za Euro”

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak igra protiv Engleske u drugom kolu Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić ‘muku muči’ sa sve većim brojem ozljeđenih igrača.

“Brozović je ozlijeđen, Barišić ima rupturu mišića, Santini posjekotinu, vidjet ćemo kako će reagirati koljeno Šime Vrsaljka, a Lovre Kalinić mora na dodatni pregled pa ćemo vidjeti što je s njim. Ako on ne bude mogao, zvat ću sigurno Slugu iz Rijeke”, rekao je Dalić na konferenciji za novinare.

Od ideje s Markom Rogom na desnom beku Dalić nije odustao. Kaže kako Rog to ‘može odigrati’. Već nekoliko dana zaziva se povratak Marija Mandžukića u reprezentaciju. Ali, Dalić kaže kako je Mandžukić odlučio otići i da poštuje njegovu odluku. “On je tako odlučio, igra fantastično u Juventusu. Tko ne bi poželio takvog igrača? Ali mi poštujemo njegovu odluku”, kazao je.

Osvrnuo se potom izbornik na Engleze. “Engleski izbornik pozvao je četiri mlada igrača jer neki su odustali, no žele revanš za polufinale i da poprave sliku zbog poraza od Španjolske doma. Oni su momčad budućnost, brzi su, agresivni, mladi, imat ćemo dosta problema. No, igra se bez publike, to mi je prva takva u karijeri. Igrati bez publike nije nikome prednost, svime je samo zamor. Po meni, treba se naći kompromis, iako nije na meni da to komentiram, nogomet se ipak igra za gledatelje. Svi izbornici će pokušati naći nova rješenja kroz Ligu nacija. Svima su cilj kvalifikacije za Euro, dotad valja vidjeti na koga možeš računati. Tako čine svi koji sustavno rade”, zaključio je izbornik Dalić.

Podsjetimo, Hrvatska 12. listopada igra protiv Engleske u Ligi nacija, a tri dana kasnije odmjerit će snage s Jordanom u prijateljskoj utakmici.

Komentiraj