DALIĆ “Svi koji su krenuli na put dobit će priliku”

HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okuplja prvi put nakon završetka Svjetskog nogometnog prvrenstva u Rusiji. Pred ‘Vatrenima’ je u četvrtak prijateljska utakmica protiv Portugala, te susret Lige nacija protiv Španjolske sljedećeg utorka.

“Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu. Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji”, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Dalić je naglasio kako će utakmice protiv Portugala i Španjolske iskoristiti za pripremu i pronalazak nove energije. “Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Mi smo ispražnjeni i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, imaju šansu – pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop”, rekao je izbornik, kako prenosi službena stranica HNS-a.

Na raspolaganju izborniku neće biti Ante Rebić i Andrej Kramarić, a Ivan Rakitić konkurira za utakmicu sa Španjolcima. “Imao sam dogovor s Kramarićem da će preskočiti ovo okupljanje kako bi se u klubu pripremio za nastavak prvenstva, Ligu prvaka i reprezentaciju. Dugo je bio ozlijeđen, tek je počeo trenirati i nema nikakvih problema”, rekao je Dalić.

Komentiraj