HINA/ Damir SENČAR

DALIĆ “Što reći o vrataru koji je obranio četiri penala u dvije utakmice?”

Hrvatski izvbornik Zlatko Dalić u srijedu je komentirao odluku Danijela Subašića za završi reprezentativnu karijeru.

“Kao što je bilo s Vedranom i Marijem, razgovarao sam s Danijelom prije objave ove odluke koju potpuno razumijem i prihvaćam. Znam da je Danijelu bila velika želja braniti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i zaista nitko od nas, pa ni on sam, nije mogao poželjeti bolji scenarij u Rusiji”, kazao je Dalić za službene stranice HNS-a.

“Što reći o vrataru koji je obranio četiri jedanaesterca u dvije utakmice, a da već svi ne znaju? Ono što svakako treba spomenuti jest da Subašić nije bio značajan samo na terenu, već je i sjajna osoba za atmosferu u svlačionici. Iako je znao da može braniti još jedan ciklus, smatrao je da je vrijeme za druge, što dovoljno govori o njegovom odnosu prema suigračima”, dodao je Dalić poželjevši sreću Subašiću u daljnjoj karijeri i privatnom životu.

“Nama će uvijek biti dobrodošao gost u hotelu reprezentacije i na našim utakmicama, baš kao i Vedran i Mario. Smatram da sva trojica zaslužuju dostojan oproštaj od najdražeg im dresa i da to trebamo na odgovarajući način organizirati”, zaključio je izbornik.

Komentiraj