Igor Kralj/PIXSELL

DALIĆ “Siguran sam da ćemo naći pravo rješenje”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis igrača na koje računa za prve utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U Dnevniku Nove TV kazao je kako je s Darijom Srnom u kontaktu. “Uz moje dužno poštovanje prema Srni kao igraču, čovjeku i bivšem kapetanu reprezentacije, odluka mene i stožera je da ove kvalifikacije pokušamo naći mlađe rješenje na desnom boku. Cilj je plasman, ali i selekcija igrača za Europsko prvenstvo”, naglasio je izbornik.

Gorući problem je pozicija desnog beka nakon ozljede i operacije Šime Vrsaljka, a Dalić kaže kako je u uspredbi sa Svjetskim prvenstvom samo Vida na raspolaganju, “Problema nema, ako ćemo brojati koga ima, a koga nema, ići ćemo u krivom smjeru. Moramo tražiti rješenja u postojećem kadru i ići na nove pobjede, od kukanja nema koristi. Ozljede su sastavni dio sporta i treba ih očekivati, ne gledam negativno, naći ćemo što je najbolje”, kaže.

“Razmišljamo o svim opcijama, imamo dosta vremena za pripremu, skautiramo Azerbajdžan i tražimo slabe strane. Siguran sam da ćemo naći pravo rješenje”, poručio je.

Kvalifikacijsku skupinu komentirao je riječima: “Mi smo favoriti, od toga ne treba bježati, viceprvaci svijeta sa sjajnom reprezentacijom. Trebamo biti ozbiljni i profesionalni, svakog protivnika shvatiti jako ozbiljno, biti spremni, nema opuštanja. Nadam se prolasku bez trauma, trebat ćemo veliku podršku navijača, očekujem pun Maksimir protiv Azerbajdžana. Znam da neće biti lako, nema lakih utakmica, ali Hrvatska ima kvalitetu”.

Komentiraj