HINA/ Damir SENČAR

DALIĆ “Sampaoli na kraju nije ni čestitao, ni pozdravio”

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić komentirao je za 24 sata ponašanje argentinskog izbornika Jorgea Sampaolija, koji mu, kaže, nakon velike pobjede Hrvatske nad Argentinom (3:0) nije niti čestitao.

“Nakon utakmice mi nije rekao ništa, i to me žalosti. I to me žalosti. Da čovjek izgubi utakmicu i ne pozdravi. Nikad nisam otišao s terena a da nisam pozdravio protivnika, izgubio ili dobio. Nikad. Uoči utakmice poklonio sam mu hrvatski dres i sad mi je baš drago da će mu za uspomenu ostati taj lijepi poklon. Moraš biti dostojanstven i čestitati, bez obzira što se dogodilo. Red je čestitati momčadi koja te dobila, koja te razvalila, bez obzira u kojoj ti muci bio i problemima. On to nije napravio i pao je u mojim očima, to ne može biti veliki trener”, poručio je Dalić.

Naglašava kako se šest mjeseci ‘mučio’ razmišljajući kako proći skupinu, a sada mu je napokon laknulo. “Ne smijemo se zadovoljiti ostvarenim, moramo ići dalje”, poručio je Dalić.

Sretan je, kaže i zbog odlične gol-razlike (5:0). “Lovren je igrao sjajno, s Vidom u paru. Ali, kod nas je filozofija da obrana počinje od napadača i cijela momčad odrađuje vrhunski posao, tako da do njih ne dolazi puno situacija, a one koje dođu, oni odrade vrhunski”, kaže izbornik.

Komentiraj