DALIĆ: “Opet bih učinila isto”

hina

E-mailovi koje je objavio Indeks potvrđuju oni što sam ranije govorila, a to je da sam glavna autorica lex Agrokor, a i danas bih na isti način učinila sve kako bi se pod kontrolu stavio veliki gospodarski problem, izjavila je u srijedu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Po njezinim riječima,  upravljanje krizom u Agrokoru bio je “vrlo složen posao”, zbog čega su konzultirani brojni stručnjaci koji su u tome mogli pomoći. Da bi to mogli, dodala je, morali su se upoznati sa situacijom i zato su im bili dostupni dokumenti.

Pri tome, rekla je u izjavi nakon dodjele nagrade Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb premijeru Andreju Plenkoviću, nije bilo nikakvih tajni, a glavni cilj je bio što manje otpuštanja i zaustavljanje prelijevanja kriza na cijelo gospodarstvo.

Ocijenila je kako je vlada donošenjem Zakona o izvanrednoj upravi pokazala da može odgovoriti tomu izazovu.

Što se tiče samih mailova, kazala je kako oni potvrđuju ono što je već govorila, a to je da je ona glavna autorica i koordinatorica donošenja zakona, te da “ljudi koji su konzultirani nisu plaćeni ništa, niti su s njima potpisani ugovori”.

Istaknula je i da rješavanja problema u Agrokoru traži najbolje ljude i da će rezultat biti nagodba. Uvjerena je da će ona biti sklopljena do zakonskoga roka, 10. srpnja, pogotovo što su njen načelni tekst podržali najveći vjerovnici.

Zaključila je da bi “i danas postupila na isti način i učinila sve” kako bi ublažila učinke krize u Agrokoru i kako bi se taj problem stavio pod kontrolu.

Portal Index je u srijedu objavio komunikaciju između autora “Lex Agrokor”, Martine Dalić i ministra financija Zdravka Marića iz koje proizlazi, tvrde na tom portalu, da su vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda tajno radili za Vladu na pripremi zakona i iz toga izvukli osobnu korist jer je na kraju, na ime savjetničkih usluga, iz Agrokora u zadnjih godinu dana izvučeno više od pola milijarde kuna.

Komentiraj