Dalić odabrao reprezentativce za utakmice s Ciprom i Slovačkom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice Vatrenih protiv Cipra i Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Vatreni će prvo 8. listopada gostovati u Larnaci kod Cipra, a potom će 11. listopada u Gradskom vrtu u Osijeku ugostiti Slovačku.

U odnosu na rujanske dvoboje na prvotnom popisu nisu Simon Sluga, Duje Ćaleta-Car, Nikola Moro, Lovro Majer, Ante Budimir i Antonio Mirko Čolak dok su nova imena Ivo Grbić, Josip Stanišić, Kristijan Jakić i Josip Brekalo.

Popis reprezentativaca za listopadske utakmice:

– “Nakon uspješnog rujna, naravno da sada s puno optimizma, pozitivne energije i samopouzdanja dočekujemo novo okupljanje. Međutim, moramo biti svjesni da sve dobro što smo napravili moramo sada potvrditi s još šest bodova, a da to možemo samo uz potpunu koncentraciju, pristup i zajedništvo koje smo imali na prošlom okupljanju. Cipar i Slovačku već smo pobjeđivali u ovom ciklusu, i prihvaćamo ulogu favorita u obje utakmice, ali ponavljam – moramo biti na svom maksimumu. Uvjeren sam da će pozvani igrači uspješno odgovoriti tom izazovu, a naravno da nas posebno raduje povratak Luke Modrića koji je kao igrač i lider od neprocjenjive važnosti za nas”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić za službene stranice HNS-a.

Izabranici Zlatka Dalića nakon šest odigranih kvalifikacijskih utakmica imaju 13 osvojenih bodova te se nalaze na prvom mjestu skupine H s istim bodovnim učinkom kao i Rusija, ali s boljom gol razlikom.

Ljestvica:

Komentiraj