Dalić objavio popis igrača za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Vatreni će put do Katara započeti 24. ožujka ogledom protiv Slovenije u Ljubljani, a potom će 27. i 30. istog mjeseca na stadionu Rujevica u Rijeci ugostiti Cipar i Maltu.

Izbornik je ovom prilikom odlučio uputiti poziv za okupljanje sljedećim igračima:

HNS

“Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo – a to je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama”, izjavio je izbornik Dalić.

Dalić je poželio sreću mladoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu:

“U dogovoru s izbornikom U-21, Igorom Bišćanom, u ovom će terminu Domagoj Bradarić biti član mlade reprezentacije, koja ne može računati na suspendiranog Sosu na toj poziciji. Domagoj tu sigurno može dati značajan doprinos tijekom Europskog prvenstva, koje je kao natjecanje jako vrijedno iskustvo za mladog igrača. Igoru i njegovoj momčadi želim puno sportske sreće u Sloveniji!”

“Raduje me što u ovom trenutku nemamo ozbiljnijih problema s ozljedama, a nadam se da će tako ostati i do okupljanja. Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u EURO, a za to ćemo uz kvalitetu morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo. Raspored je zgusnut, nećemo imati vremena za ozbiljne treninge, pa će fokus biti na dobroj mentalnoj i taktičkoj pripremi kako bismo bili na najboljoj mogućoj razini s obzirom na te okolnosti. Optimist sam i jako se veselim okupljanju, kao i naši reprezentativci”, zaključio je izbornik.

Ljestvica:

Komentiraj