Dalić objavio popis igrača za mini američku turneju

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare objavio imena nogometaša koji će otputovati na mini-turneju u SAD, gdje ih krajem ožujka očekuju dvije prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika.

Popis za Peru i Meksiko:

Vratari: Subašić, L. Kalinić, Livaković

Obrana: Ćorluka, Vida, Lovren, Vrsaljko, Jedvaj, Strinić, Mitrović, Nižić, Leovac

Vezni red: Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Rog

Napad: Mandžukić, N. Kalinić, Perišić, Kramarić, Pjaca

Dalić je naglasio je da su pred hrvatskom reprezentacijom dvije važne utakmice, koje će biti dobar test. Dodao je da nastoji izbjegavati probleme. “Želim pozitivnu atmosferu, jer bez toga nema rezultata. Izjasnio sam se koga želim u stožeru i ne trebam to ponavljati. Meni je najvažnije da kompletiram stožer do početka priprema. 12 izbornika je prije mene slagalo svoj stožer i 12 će ih poslije mene slagati. Ne vidim problem u tome da ja ne slažem svoj stožer”, kazao je Dalić.

Upitan o statusu Nikole Vlašića, Dalić je rekao da je neke mlađe igrače prepustio mladoj reprezentaciji. “On sada ne igra, to mi je žao, da ga ne mogu zvati u reprezentaciju. Naravno da ja računam na njega, ali prvo mora igrati. Neki stariji igrači mogu preskočiti neke utakmice, ali mladi moraju igrati. Ako bude igrao, bit će u mom izboru”, rekao je izbornik.

Poručio je i kako ozbiljno računa na Marka Livaju. “Ne možemo ignorirati čovjeka koji je dao deset golova. Bit će u fokusu”, rekao je Dalić na konferenciji.

Komentiraj