PIXSELL/Luka Stanzl

Dalić: Nisam znala iznose

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić komentirala je za Novu TV angažman bivše tvrtke povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, AlixPartners, na poslovima restrukturiranja Agrokora.

“Ja sam sinoć u povodu svih ovih događanja bila na sastanku s glavnim savjetnikom za restrukturiranje, s gospodinom Beveridgeom i Antom Ramljakom. Željela sam čuti detaljna pojašnjenja kako bismo i premijer i ja saznali detalje cijelog ovog problema i načina na koji je prezentiran. Tom sam prilikom obaviještena da je tvrtka gospodina Beveridgea angažirala te savjetnike. Ante Ramljak je objasnio da su tvrtke koje su angažirane kao podizvođači prvih nekoliko tjedana bez naknade radile i pomagale izvanrednom povjereniku u obavljanju poslova, koji su uključivali ugovaranje kredita u tri dana. S obzirom da je gospodin Beveridge tom prilikom mogao vidjeti njihove rezultate rada, odlučio ih je sam angažirati, s obzirom da se radilo o domaćim stručnjacima koji posjeduju domaće znanje, poznaju jezik i poslovna pravila koja su, po njegovim riječima, vrlo bitan faktor u izvršavanju posla”, rekla je Dalić, dodavši da detalje ugovora i iznose koje je gospodin Beveridge dogovorio s podizvođačima nije znala.
“Tu informaciju tijekom proteklih mjeseci nisam tražila, s obzirom da je ona bila dio odnosa  AlixPartnersa i njihovih podizvođača. Postavlja se pitanje je li taj iznos za naše prilike prevelik”, rekla je Dalić.

Komentiraj