DALIĆ: “Nemamo izbora, protiv Walesa moramo pobijediti”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u petak je izjavio kako je kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv Walesa 8. lipnja u Osijeku jedna od ključnih te da će u njoj naša reprezentacija ići samo na pobjedu bez ikakvih kalkulacija.

“Mi izbora nemamo, moramo pobijediti, jer ovo je jedna od ključnih kvalifikacijskih utakmica. Mislim i vjerujem da možemo pobijediti”, rekao je Dalić nakon revijalne utakmice odigrane povodom 100-te godišnjice osnutka nogometnog klub Omiš, u kojoj je Hrvatska pobijedila sa 5-0.

Na upit bi li ga u utakmici protiv Walesa zadovoljio bod, Dalić je odgovorio:

“Mi nemamo što kalkulirati i ići na bod ili nešto drugo, moramo ići na pobjedu te se u igri pažljivo čuvati od kontranapada Walesa koji imaju igrače za takvu igru – Balea i Jamesa”, kazao je Dalić.

Izbornik je rekao da Hrvatskoj za plasman na Europsko prvenstvo treba 15 bodova, a sad ih ima tri iz dva nastupa.

“Moramo što prije dohvatiti tih 15 bodova”, izjavio je Dalić te istaknuo da će utakmica biti zahtjevna već i zbog toga što se igra u 15 sati, kad bi temperatura mogla biti visoka.

“Znam da nije dobar termin za ovu utakmicu, jer su igrači u glavama već na odmoru, ali ja sam im rekao i ponovit ću im: meni treba 15 spremnih i zdravih igrača koji mogu dati sve od sebe u toj utakmici, podrediti se kolektivu i biti pravi” kazao je Dalić te dodao kako zna da našim igračima neće biti lako i da očekuje veliku potporu navijača s tribina u Osijeku.

“U Slavoniji smo uvijek igrali dobro i pobjeđivali. Tako će biti i sada”, poručio je Dalić.

Izbornik je rekao da su za utakmicu protiv Walesa otpali Nikola Vlašić, Marko Rog i Filip Bradarić, uz već ranije izgubljene Ivana Rakitića i Antu Rebića, ali i dodao da nema kukanja.

Dalić je otkrio i da će u finalu Lige prvaka navijati za Liverpool protiv Tottenhama, zbog našeg Dejana Lovrena.

“Sada vidimo što smo napravili u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine kada smo pobijedili Englesku, a ove godine sva četiri finalista, i u Ligi prvaka, i u Europskoj ligi, su engleski klubovi”, istaknuo je Dalić.

Omišanin Ivan Perišić također je rekao kako u utakmici protiv Walesa u obzir dolazi samo naša pobjeda.

“Ova utakmica nam je bitna. Ići ćemo na pobjedu, jer samo tri boda nam igraju,” najavio je Perišić i naglasio kako je ponosan na svoj grad Omiš što je povodom 100-godišnjice nogometnog kluba u tom gradu odigrana utakmica s reprezentacijom Hrvatske te je zahvalio svima koji su tome doprinijeli.

“Omiš je moj grad, tu sam počeo nogometnu karijeru, išao u školu i danas nije nitko sretniji od mene”, poručio je Perišić nakon utakmice.

Dodao je kako je važno da se nitko nije ozlijedio te da će ova rev

Komentiraj