Dalić: “Ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija”

Hrvatska nogometna reprezentacije se nakon gotovo deset mjeseci stanke zbog pandemije koronavirusa okupila danas u Zagrebu kako bi započela pripreme za gostovanja kod europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske u sklopu novog izdanja Lige nacija. Vatreni će u Portu igrati 5. rujna dok na St. Denisu gostuju 8. rujna, a u skupini je još i Švedska s kojom će izabranici Zlatka Dalića snage odmjeriti u studenom.

“Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju. Svi su sretni i zadovoljni. Čekaju nas dvije teške utakmice i toga smo svjesni. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu. Ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija, želimo pobijediti i isprobati što više igrača”, rekao je tom prilikom izbornik Zlatko Dalić.

Na Dalićevom popisu kandidata ima i nekolicina novih imena poput Ive Grbića i Filipa Uremovića dok je Marin Pongračić otpao zbog mononukleoze. Nakon što su poštedu dobili Ivan Rakitić i Luka Modrić u kadar su pozvani Ante Budimir i Antonio Mirko Čolak te Mile Škorić koji je i ranije bio na širem popisu igrača. Upitan hoće li neki od njih dobiti priliku u sljedeće dvije utakmice Dalić je izjavio:

– “Pokušat ćemo, ali mislim da neće biti moguće da baš svi dobiju šansu. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Važni su i treninzi. Nadam se da se nitko neće ozlijediti, a igrači koji su prvi puta u reprezentaciji neka vide kakav je ambijent. Osim toga, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nikako nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime.”

Reprezentacija će se kompletirati u srijedu kada će se priključiti Marcelo Brozović i Ivan Perišić koji su zbog sudjelovanja na završnici Europske lige i Lige prvaka dobili dva dodatna dana odmora. Vatreni će sljedećih dana trenirati u večernjim satima na Maksimiru, a let za Porto je na rasporedu u petak u 10:25 sati.

Komentiraj