Dalić nakon boda: “Stvorili smo premalo šansi, nismo bili opasni”

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je na gostovanju u Moskvi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru protiv Rusije odigrala bez golova.

Izbornik Zlatko Dalić smatra da su njegovi igrači pokazali karakter. “Odigrali smo dobro, bili smo kompaktni, dosta smo trčali, jedino je falilo više igre prema naprijed. Premalo smo šansi stvorili, tu nismo bili opasni. Kada osvojiš bod u Moskvi, na gostujućem terenu protiv favorita, onda je to dobar rezultat”, izjavio je za NovuTV.

Dalić je dodao da su imali puno problema prije utakmice. Na zagrijavanju se ozlijedio Joško Gvardiol, a pred kraj utakmice i Duje Ćaleta-Car.

Stoper Dejan Lovren igru Hrvatske ocijenio je ‘solidnom trojkom’. “Držali smo se dobro, imali smo nekoliko poluprilika, borili se… Bod je dobar, mada bi bilo bolje da smo osvojili tri. Fali nam ubojiti napadač, pravi ‘broj 9′”, rekao je Lovren i dodao da moraju više pucati prema golu protivnika.

Nikola Vlašić, koji je prije nekoliko dana iz moskovskog CSKA prešao u West Ham, istaknuo je da je bilo teško probiti ruski blok. “I mi smo dobro stajali u obrani. Bitno je da nismo primili gol i da smo izvukli bod na teškom gostovanju”, zaključio je Vlašić.

Komentiraj