DALIĆ NAJAVIO SLOVAČKU: “Nakon utakmice ću reći što mislim o igranju na Rujevici”

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić najavio je utakmicu sa Slovačkom, koja se ove subote igra u Rijeci.

“Čeka nas odlučujuća utakmica za Europsko prvenstvo. Dobili smo ih u Slovačkoj, ali ne smijemo se zavaravati tom utakmicom, jer će ovo biti jedna sasvim druga. Na početku kvalifikacija smo rekli da će 15 bodova biti dovoljno i tako i jest. Ali, ne idemo po bod, idemo po pobjedu. Nedostaju nam stoperi i tu tražimo rješenja”, rekao je Dalić na početku konferencije.

Prokomentirao je i stanje s ozljedama reprezentativaca. “Kramarić dolazi, ali se vraća u klub. Matej Mitrović je na treningu osjetio neki problem. Ako je situacija upitna nećemo riskirati. Ivan Rakitić je osjetio Ahilovu tetivu, pogledat ćemo ga i ako bude problem, vratit će u Barcelonu. Pozvali smo Roga i Juranovića. Ako Mitrović neće igrati, onda su opcije za bokove Juranović, Bartolec i Jedvaj”, poručio je izbornik.

Ozljede, kažu, ‘Vatrene’ prate cijele kvalifikacije. “Uvijek nam netko nedostaje. Ne želim tako gledati i gledam samo pozitivno na sve. Primjer Rebića protiv Mađara, ne igra u Milanu, ali je odigrao sjajnu utakmicu. Vesele me tri dana treninga koja ćemo imati. Radi nam to problem, ali ne želim o njemu govoriti. Želim pozitivan smjer i svi znaju koliko nam ova utakmica znači”, naglasio je.

Dalić je komentirao i naše suparnike Slovake. “Slovaci su najjači u vezi. Lobotka Hamšik i Kučka. Igraju stalno, u formi su i očekuje nas velika borba na sredini terena. Stoperski par je također odličan. Očekujemo tešku borbu jer su oni još uvijek u igri za Europsko prvenstvo s pozitivnim rezultatom. Moramo spriječiti Lobotku da organizira igru. To je riskantno i to smo kaznili u Slovačkoj, pa vjerujem da se ovoga puta neće u potpunosti otvoriti”, rekao je i dodao da ga malo brine naša zadnja linija. Poručio je da Hrvatska mora napadati visoko, a ne se braniti.

O Duji Ćaleta-Caru kaže kako nije bio u kazni. “Igra dobro, jučer je igrao sjajno za Marseille koji je pobijedio Lyon i očekujem da će biti pravi. Pozivao sam druge igrače umjesto njega. Vjerujem da će nam biti od pomoći”, kazao je.

Činjenicu da odlučujuću utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo Hrvatska igra na malom stadionu komentirao je riječima: “Imam komentar i dat ću ga nakon Slovačke. Trenutno ne želim o tome”.

Komentiraj