HINA

DALIĆ ‘Nagodba je najrealnije rješenje oko Agrokora’

Martina Dalić potvrdila je da je najveći dio potraživanja od Agrokora neosiguran.

Na pitanje koja je najrealnija solucija završetka izvanredne uprave Agrokora naglasila je da će stvari vjerojatno završiti nagodbom.

“Zakon o izvanrednoj upravi je jasan, izvanredna uprava može završiti nagodbom, stečajem ili tako da sud prekine cijeli postupak, što onda implicira da vlasnik riješi problem. Najizgledniji je ishod, po meni, upravo nagodba i to zbog toga jer svi ovi ogromni dugovi i svi vjerovnici kreditori, dobavljači, imaju šansu naplatiti svoja potraživanja samo ako sustav posluje”, rekla je Dalić dodavši da je najveći dio potraživanja od Agrokora neosiguran.

“To znači da se iza njih ne nalaze kao kolaterali, neka fiksna imovina koju bi mogli prodati i naplatiti se. Više od 95 posto tih kredita dato je na temelju poslovanja i poslovnih rezultata za koje sada, nažalost, vidimo da nisu bili ni približno onakvi kakvima ih je prikazivao Ivica Todorić. Po meni, racionalno razmišlanje za sve vjerovnike je postići nagodbu i temeljem te nagodbe osigurati naplatu svojih tradžbina”, zaključila je Dalić.

Komentiraj