HINA/ Daniel KASAP

DALIĆ “Moramo ostati mirni i paziti se grčkih provokacija”

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je najavio prvu utakmicu playoffa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sljedeće godine. “Nema izlika ni opravdanja. Moramo ići na Svjetsko prvenstvo. Po kiši, snijegu, vodi ili suncu, kako god. Mi ćemo odraditi svoj posao”, poručio je Dalić.

Izbornik je rekao kako je, osim ozljede Badelja, zdravstveno stanje ostalih igrača uredno. Naglasio je kako će u pripremama za Grke težiti na dvije stvari – prva je mir, a druga organizacija igre.

“Moramo ostati mirni i paziti se njihovih provokacija. Ne smijemo prihvatiti njihov način igre, moramo ostati mirni. Ne smijemo nasjesti na njihova izležavanja i fajt. Očekujem Grčku koja će se u Zagrebu braniti. Pokušat će ne primiti gol. Zato kod nas ne smije biti jurnjave ni nervoze”, rekao je Dalić. Dodao je da moraju biti strpljivi, ne žuriti i ne težiti krivom stilu igre, te poručio i kako publika mora biti strpljiva.

Sastav koji će u četvrtak istrčati na maksimirski travnjak, kaže, već zna. “Nemam dvojbi, sve već imam u glavi i znam kako ćemo se postaviti. Jedino me situacija poput ove s Badeljom može izbaciti iz takta. Tko će ga mijenjati? Imamo puno opcija, već sam rekao da na svakoj poziciji imam po dva igrača, a za zadnje vezne konkuriraju Rakitić, Pašalić, Bradarić i Brozović. Vidjet ćemo”, ističe izbornik.

Prva utakmica playoffa je u četvrtak, u 20.45 sati, na stadionu Maksimir. Hrvatski igrači u Atenu putuju u subotu, a uzvratni susret je u nedjelju, u 20.45 sati po hrvatskom vremenu, na stadionu Georgios Karaiskakis.

Komentiraj