HINA

DALIĆ & MODRIĆ “Liga nacija je dobro natjecanje”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i najbolji hrvatski i svjetski nogometaš Luka Modrić na konferenciji za novinstvo u četvrtak u Rijeci su ocijenili da Liga nacija nije loše natjecanje, iako je možda došlo prebrzo nakon Svjetskog prvenstva.

Luka Modrić je ustvrdio da je ovo natjecanje dobro, jer pruža priliku igranja s najboljim reprezentacijama. “Ovo su utakmice kakve je izbornik želio”, rekao je. No, kazao je, nakon Svjetskog prvenstva je ovo prebrzo došlo, bili smo previše opušteni i nismo bili stopostotno u utakmici protiv Španjolske.

Ustvrdio je da Hrvatsku protiv Engleske u petak očekuje vrlo teška utakmica, u kojoj Hrvatska mora isprati gorki okus nakon Španjoslske.Vidjet ćemo koliko je napredovala Engleska od polufinala Svjetskog prvenstva, Hrvatska ima više novih igrača, a neki reprezentativci su ozlijeđeni pa ne mogu igrati, kazao je. Igrat će se teška utakmica u nenogometnom ambijentu, pred praznim tribinama i bit će teško bez navijača, naveo je Modrić.

Na novinarsko pitanje je li igranje bez navijača na tribinama prednost za Englesku, Modrić je ocijenio da nitko neće imati prednost jer nitko nije naviknut igrati bez gledatelja, i dodao “jedino što Hrvatska ima malo više iskustva u tome, jer je već igrala bez gledatelja”.

Upitan da komentira svoje izjave nakon utakmice s Engleskom na Svjetskom prvenstvu po kojima je podcjenjivanje Engleza dodatno motiviralo Hrvatsku Luka Modrić je istaknuo da pri tom nije mislio na igrače i izbornika, nego na okruženje oko engleske reprezentacije, na komentatore i novinare. “Osjetili smo da ne cijene dovoljno Hrvatsku, a to nas je, uz samo igranje u polufinalu, dodatno motiviralo”, rekao je.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najvio je da će u utakmici s Engleskom igrati Livaković na vratima, Vida i Lovren kao stoperi, Jedvaj i Pivarić na bokovima, u sredini Kovačić, Modrić i Rakitić, a u napadu Rebić, Perišić i Kramarić. To je dobra ekipa i odigrat će dobro, ustvrdio je.

Ocjenjujući na novinarski upit Ligu nacija rekao je da je to dobra ideja i dobro natjecanje, samo da se nije vodilo računa da se planira prebrzo nakon Svjetskog prvenstva. “Igračima treba mjesec do mjesec i pol odmora, jer su nakon Svjertskog prvenstva potrošeni. Čim dođu u svoje klubove od njih se traži maksimalan angažman”, kazao je.

I on je, na pitanje o ocjeni da su Englezi podcjenjivali Hrvatsku u polufinalu SP, rekao da se osjetilo podcjenjivanje, ali ne igrača i izbornika. Nisu nas očekivali među najbolje četiri ekipe na svijetu, ali u nogometu nema podcjenjivanja, zaključio je.

Na pitanje engleskog novinara smatra li da bi Harry Kane mogao biti uskoro u konkurenciji za najboljeg svjetskog nogometaša, Luka Modrić je ocijenio da Kane igra dobro posljednjih nekoliko sezona, da je njegov klub konkurent za osvajanje prvenstva Engleske, ali da će to biti teško jer i drugi klubovi mnogo ulažu. “Kane je jedan od najboljih napadača današnjice i i nema razloga da se ne podigne na višu razinu”, rekao je.

Hrvatska reprezentacija se na stadionu Rujevica u Rijeci priprema za utakmicu protiv Engleske u Ligi nacija u petak.

Komentiraj