DALIĆ: “Mi nismo odradili svoje, a sve je bilo do nas”

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je u Bakuu protiv Azerbajdžana Nikole Jurčevića osvojila tek jedan bod i zakomplicirala si situaciju u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo. ‘Vatreni’ su poveli u 11. minuti preko Modrića, koji je bio precizan s bijele točke. Izjednačio je Tamkin Khalilzadeh u 72. minuti.

Izbornik Zlatko Dalić na konferecniji za novinare nakon utakmice naglasio je kako su njegovi igrači odlično krenuli u utakmicu, a u nastavku se uvukla nervoza.

“Mi smo krenuli dobro, odgovorno, angažirano, stvorili nekoliko šansi te postigli pogodak. Pritom smo im razbranili vratara i već se pri kraju prvog dijela osjetila nervoza u našim redovima jer više nije išlo. U drugom su nam poluvremenu pokušaji bili jalovi, suparniku smo dopustili povratak u igru te su nas kaznili”, rekao je Dalić i dodao kako ne mogu biti zadovoljni, ni rezultatom ni igrom.

“Nakon naše utakmice u Zagrebu rekao sam da će Azerbajdžanci nekoga namučiti, nažalost baš su nama uzeli bodove. Očito smo im veliki motiv, a prikazana borbenost ide im na čast. Mi nismo odradili svoje, a sve je bilo do nas”, kaže Dalić i priznaje kako je ranije trebao mijenjati i pojačati vezni red. “Trebao sam pokušati zatvoriti tamo gdje je ‘curilo’. Nama je nedostajao taj drugi pogodak koji bi riješio utakmicu”, rekao je.

O Anti Rebiću kazao je kako je i njega, nakon dvije promašene prilike, uhvatila nervoza. “Ali, baš zato ga nisam htio zamijeniti, nego sam mu htio pružiti šansu da ipak postigne pogodak, da se oporavi. Nisam pogodio. E, sad je gotovo, lako je sad komentirati. Kad sad gledam možda bi bilo bolje da smo odmah od starta stavili neke druge igrače jer malo je bilo previše kod nekih umora i prevelika količina energije je protiv Slovaka potrošena. Nisam to napravio, to mi je žao. To je moja pogreška”, objasnio je.

Na kraju je poručio kako Hrvatskoj treba svaki igrač koji može dati doprinos. “Treba nam Ivan Rakitić”, zaključio je Dalić.

Komentiraj