Dalić: “Kanada je djelovala jako moćno. Imaju se pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u četvrtak je na konferenciji za medije govorio o jučerašnjem remiju bez golova na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Maroka, ali najavio i Kanadu, koja je pak sinoć pokazala puno bolju igru od Belgije i izgubila.

“Nisam presretan s tim bodom koji smo osvojili. Razočarana je momčad jer želimo više. Ali igrali smo protiv protivnika koji je bio opasan, pogotovo iz tranzicije. Odradili smo dobro obrambeni dio, ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Nismo zadovoljni i moramo igrati puno bolje”, rekao je Dalić u uvodu o utakmici protiv Maroka.

Smatra da je Kanada trebala pobijediti Belgiju. “Ofenzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj”, rekao je novinarima Dalić.

Kanadski izbornik najavio je da će ‘sje**** Hrvatsku’, a Dalić kaže da je njegovo pravo da se tako izražava. “Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati. Mi ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil”, rekao je.

“Točno je da smo defenzivan dio dobro odradili, nismo dali Maroku izgledniju prigodu, ali smo u otvaranju bili prespori i imali premalo dubinskih lopti. Je li razlog što je Maroko dobro stajao? Bio je problem u protoku lopte, zato su se više spuštali Modrić i Kovačić, a na Brozoviću se vidjelo da nema utakmica, rijetko sam ga gledao da ima toliko problema, no kvalitetno ga je blokirao En Nesyri. Lopta je išla puno između dva stopera, ali nije išla okomito. Bokovi su zakazali, istrčali su nikad manje. No, Maroko je napravio blok, čekao našu grešku da nas kazni. To su radili izvanredno. Njihova je igra bila dobra, a nama je nedostajalo odlučnosti. I mi smo zakazali, ali je zaslužan i njihov dobar defenzivan nastup. Htjeli smo s Vlašićem dobiti četvrtog veznjaka, no neke stvari nismo radili kako smo planirali”, rekao je u analizi utakmice s Marokom.

Govoreći o promjenama u momčadi protiv Kanade, Dalić je rekao: “Vidjet ćemo danas. Vlašić je napravio pregled i on bi trebao biti sutra na treningu. Bit će promjena. Nema sad nekih velikih razmišljanja o tome. Moramo analizirati Kanadu. Nama je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti i to moramo promijeni”, istaknuo je.

Na kraju je poručio da im je cilj bio pobijediti Maroko. “Bila je ideja da osvojimo sredinu terena i da Vlašić brani desnu stranu. No nedostajao nam je ofenzivni dio. Pokušavali smo s Majerom koji je ofenzivniji, no nije išlo. Nismo išli na bod. Argentina i Njemačka su išli na sve, a dobili su ništa”, zaključio je Dalić.

 

Komentiraj