Presdjednik HSS-a Krešo Beljak u ponedjeljak je u N1 studiju izjavio kako se ne zna tko upravlja središnjicom HDZ-a – Andrej Plenković ili Marrtina Dalić. “Ja mislim da je to Martina Dalić, ona je prejaka da bi je u ovom trenutku Plenković pokušao taknuti”, rekao je Beljak.

Dodao je da, kada bi se u Saboru tajno glasalo o Martini Dalić, ne bi dobila većinu. “Treba biti hrabro lud da se sad netko primi Agrokora. Tu pršte kaznene prijave, tu ima posla i DORH… Vjerujem, ipak, da će se naći netko tko će po naređenju prihvatiti tu funkciju”, kaže Beljak.

Sastanak oporbe trebao bi se, kaže, dogoditi ovog tjedna, a na njemu će se odlučiti hoće li tražiti opoziv Martine Dalić ili cijele Vlade. Očekuje sastanak SDP-a, Mosta i HSS-a.

“Bilo bi prepotentno da ja koji imam samo 5 zastupnika diktiram tempo sastanka. To treba činiti predsjednik najjače oporbene stranke Davor Bernardić”, kaže Beljak. Spreman je, ipak, preuzeti tu inicijativu ako se stvari brže ne pokrenu. Oporba se može udružiti i maknuti ovo zlo s vlasti’, kaže Beljak.

“Interes Hrvatske je udružena opozicija”, zaključio je.

Komentiraj